«Να επιστραφούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα»

Nessun Dorma
0

Στο Ευρωκοινοβούλιο έθεσε το θέμα ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Την ανάγκη επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, στη συζήτηση για την επιστροφή πολιτιστικών αγαθών που έχουν απομακρυνθεί παράνομα από χώρες-μέλη της ΕΕ, που έγινε στο Ευρωκοινοβούλιο.

Σύμφωνα με ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο κ. Βενιζέλος έθεσε το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, σε παρέμβαση του στη συζήτηση για την επιστροφή πολιτιστικών αγαθών που έχουν απομακρυνθεί παράνομα από χώρες-μέλη της ΕΕ, που έγινε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου. Όπως διευκρίνισε, μιλά όχι ως εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αλλά ως αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης.

Μία ευρωπαϊκή χώρα, είπε ο κ. Βενιζέλος, αισθάνεται πολιτιστικά ακρωτηριασμένη όταν χάνει μέρος της πολιτιστικής της κληρονομιάς. Έτσι ακρωτηριασμένο βρίσκεται και το μείζον μνημείο του ευρωπαϊκού πολιτισμού, το μνημείο του Παρθενώνα στην Αθήνα, που «βλέπει» να λείπουν βασικά του μέλη, ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης.

Υπενθύμισε ότι υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα έχει ταχθεί, παλαιότερα, η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υποστήριξε ότι, με την έγκριση της νέας Οδηγίας για την επιστροφή των πολιτιστικών αγαθών που απομακρύνθηκαν παράνομα από χώρες-μέλη της ΕΕ, γίνεται πιο επιτακτική η ανάγκη επανενοποίησης του μνημείου του Παρθενώνα με τα γλυπτά που έχουν απομακρυνθεί παράνομα από την Ελλάδα. 
 
newsbeast

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Σχόλια άσχετα με το θέμα,υβριστικά προσβλητικά ή κεφαλαία ,θα διαγράφονται χωρίς καμία εξήγηση.

Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το SITE TVNEA.COM.

Από την στιγμή που ο χρήστης γράφει σχόλιο αποδέχεται τους παρακάτω όρους του Tvnea.com .

Οροι χρήσης Tvnea.com (κάνε κλικ εδώ).

Τα σχόλια δικά σας
Υποβολή Παραπόνων στο email:tvnea@hotmail.com

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !